<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lansirane prve dnevne iPad novine

<p>Na stotinak strana biće pokrivene teme iz oblasti politike, sporta, umjetnosti, života i sveta poznatih, postojaće rubrika otvorena za polemike i razmenu mišljenja, kao i lokalizovane vremenske prognoze i igrice poput sudokua i ukrštenih reči.</p> <p>

03. februar 2011, 12:00

Apple i News Corp. medijskog magnata Ruperta Merdoka pokrenuli su The Daily, prve dnevne novine kreirane isključivo za iPad.

„Bez papira, bez rotacionih mašina, bez kamiona”. Ovim rečima Ruperta Merdoka svijet novinarstva je okrenuo novu virtuelnu stranicu pokrenuvši iPad publikaciju osmišljenu da revitalizuje ovu posrćuću industriju.

Tu će biti i panoramskih fotografija (od 360 stepeni), grafičkih prikaza osjetljivih na dodir i „drugih inovacija koje su nezamislive u štampanim i TV medijima”, kazao je Merdok.

Merdok je navodno okupio ekipu od oko stotinu autora, urednika i producenata koje je „vrbovao” iz velikih medijskih kuća poput „Njujorkera”, „Los Anđeles tajmsa”, „Vol strit džernala” i Ej-Bi-Si njuza. Redakcije će se nalaziti u Njujorku i Los Anđelesu.

Projekat je koštao 30 miliona dolara, a troškovi njegovog funkcionisanja iznose 500.000 dolara sedmično. Merdokov cilj je da proda više miliona aplikacija.

Na stotinak strana biće pokrivene teme iz oblasti politike, sporta, umetnosti, života i svijeta poznatih, postojaće rubrika otvorena za polemike i razmenu mišljenja, kao i lokalizovane vremenske prognoze i igrice poput sudokua i ukrštenih reči.

Svako izdanje će imati i mali video prilog sa pregledom glavnih vijesti za taj dan.

Prvo izdanje je fokusirano na političku krizu u Egiptu.