<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izrael:Hamas će platiti visoku cijenu

Tel Aviv/Gaza

Dok je sve učestalija razmjena raketa Izraela i Gaze, izraelska vojska ne očekuje skorije rješenje krize i sprema se za kopnenu ofanzivu, koja je sve izvjesnija.

09. juli 2014, 12:00

Izraelski ministar odbrane Moše Jaalon najavio je da će se izraelska vojna kampanja protiv Hamasa u pojasu Gaze proširiti u nekoliko narednih dana, i zarekao se da će se njome "naplatiti ogromna cijena."

"Nastavljamo napade kojima se naplaćuje visoka cijena od Hamasa. Uništavamo oružje, terorističku infrastrukturu, komandne i kontrolne sisteme, institucije, vladine zgrade, kuće terorista i ubijamo teroriste," rekao je Jaalon.

On je dodao da će se "ta aktivnost nastaviti i eskalirati".

“S našeg stanovništa to je kampanja koja se neće skoro završiti i moramo i dalje da budemo strpljivi i čvrsti. Nastavićemo da udaramo Hamas i terorističke organizacije jako, iz vazduha, na moru i na kopnu, kako bi osugurali bezbijednost građana Izraela", istakao je Jaalon, precizirajući da će se "kampanja protiv Hamasa proširiti u narednih nekoliko dana".

On je pohvalio građane što pažljvo slijede instrukcije i izrazio podršku komandantima i vojnicima za podršku na kopnu, kao i one na moru i u vazduhu koji, kako je naveo, odlučno i profesionalno djeluju da štite građane Izraela.