<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lomas: Neprihvatljivo je poricanje onoga što se dogodilo u Srebrenici

Dva međunarodna suda su presudila da je u Srebrenici počinjen genocid. Poricanje onoga što se tamo dogodilo je neprihvatljivo, napisala je na svom twitter profilu otpravnica poslova britanske ambasade u Sarajevu Jo Lomas.

11. juli 2014, 12:00

Pritom je, također, stavila poveznicu na jučerašnju izjavu glasnogovornika Delegacije EU Andyja McGuffija, datu u povodu posljednih poricanja zločina genocida u Srebrenici od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

McGUFFIE: U SREBRENICI JE POČINJEN GENOCID

Ovo je odogovor koji je danas na molbu Agencije FENA da prokomentariše posljednje izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u kojima je negirao genocid u Srebrenici, dao glasnogovornik Delegacije Evropske unije u BiH Andy McGuffie.

- Dva međunarodna suda su izdala presude koje to potvrđuju. Politički lideri u BiH koji odluče da se igraju ovim pitanjem u prizemne svrhe, umjesto da posluže kao primjer i pomognu društvu da prihvati i da se pomiri s ovim strašnim zločinom, pokazuju nepoštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama i umanjuju svoj kredibilitet - kazao je McGuffie.