<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potvrđeno: Mladen Ivanić kandidat opozicije za člana predsjedništva!

Mladen Ivanić je i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred koalcije Saveza za promjene.

14. juli 2014, 12:00

Ovo je saopšteno danas na press konferenciji.

6 stranaka saopštilo je danas da je Mladen Ivanić i zvanično njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Lider SDS-a Mladen Bosić u današnjem obraćanju novinarima kazao je da je Ivanić dobio podršku šest članica Saveza za promjene, dok je Ivaniću podršku uskratio predsjednik SNS-a Jovan Mitrović, koji je ranije u više navrata iskazao nezadovoljstvo Ivanićevom kandidaturom.

U ima Saveza za promjene Centralnoj izbornoj komisiji BiH predata je i lista za kandidata za Predsjednika RS, koga će predstavljati potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

"Uvjereni smo da ćemo sa zajedničkim kandidatima Saveza za promjene pobijediti na predstojećim izborima. Sada je jasno da je politička scena RS diferencirana između dva politička bloka, jednog koga čine SNSD, DNS i Socijalistička partija i Saveza za promjene. Na građanima je da biraju i odluče žele li nakon oktobra u RS-u promjene", poručio je Bosić.

Ivanić je također izrazio uvjerenje u pobjedu opozicije na izborima u oktobru.

Od ranije je poznato da će kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH u ime saveza SNSD-DNS-SP biti aktuelna premijerka Željka Cvijanović, a za predsjednika RS-a Milorad Dodik.

Danas u 16 sati ističe rok do kada politički subjekti trebaju Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine predati kandidatske liste za oktobarske opće izbore. Konačnu ovjeru kandidatskih listi treba da potvrdi CIK BiH 8. augusta