<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Milićima nedostaje učenika

U Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milutin Milanković" u Milićima ove godine upisana su četiri odjeljenja prvih razreda, umjesto planiranih pet, zbog čega školska uprava najavljuje molbu Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za korekciju plana upisa.

14. juli 2014, 12:00

Direktor SŠC u Milićima Radomir Madžarević rekao je danas Srni da je u narednu školsku godinu upisano 76 učenika, umjesto 120, koliko je bilo planirano.

"Prvi put u posljednjih sedam, osam godina nismo ostvarili plan upisa. Danas ćemo poslati konačne rezultate Ministarstvu, uz obrazloženje i molbu da nam odobre drugačiji plan upisa. Umjesto dva odjeljenja ekonomske struke, ekonomskog tehničara i poslovno-pravnog tehničara, imaćemo kombinaciju ekonomski-poslovno-pravni tehničar, naravno ukoliko nam Ministarstvo odobri", rekao je Madžarević.

On je napomenuo da je ovakav rezultat ostvaren zbog toga što se znatan broj milićkih osnovaca upisao u škole u susjednim opštinama, a, za razliku od ranijih godina, veoma mali broj đaka iz susjedstva izrazio interes da školovanje nastavi u milićkom Centru.