<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Cvijanović i ambasadorica Kraljevine Norveške o donatorskoj konferenciji u Briselu

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasadorica Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Vibeke Lilloe razgovarale su danas o međunarodnoj donatorskoj konferenciji za pomoć poplavljenim područjima koja će biti održana 16. jula u Briselu.

14. juli 2014, 12:00

Na sastanku u Banjoj Luci Cvijanović je zahvalila norveškoj ambasadorici na pomoći koju je njena zemlja uputila područjima ugroženim poplavama, istakavši da će u narednom periodu prioriteti za sanaciju biti školski objekti i infrastruktura u oblasti poljoprivrede.

Vibeke Lilloe je izrazila uvjerenje da će Norveška nastaviti pružati pomoć, prije svega kada je riječ o spomenutim oblastima, saopćeno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je upoznala ambasadoricu Norveške i sa setom mjera koje je entitetska vlada definirala kako bi se na adekvatan način, kako se navodi u saopćenju, obnovio društveni i privredni život u RS-u.

Istaknuto je i da je u RS-u započela podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu RS-a, koja se obavlja u saradnji sa lokalnim zajednicama, te da je veoma važna tačnost i transparentnost prilikom procjene šteta od poplava, ali i prilikom raspodjele pomoći i donacija.