<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Autobus sletio s puta kod Rudara

Više desetina putnika je povređeno, od kojih 10 teže, kada se u selu Rudare kod Kuršumlije iz još neutvrđenih razloga, prevrnuo autobus na putu za Prištinu.

19. juli 2014, 12:00

Autobus na međunarodnoj liniji Salcburg- Priština sleteo je jutros u 6.40 sati sa puta u Rudaru kod Kuršumlije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

U autobusu je bilo 49 putnika, ima veliki broj poveđenih, od kojih je jedan deo prebačen u bolnicu u Prokuplje, dok je drugima ukazana pomoć u Domu zdravlja u Kuršumliji.

U MUP-u navode da tačan broj povređenih ne mogu da kažu, dok se ne završi uviđaj, koji je u toku. 

Direktorka doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović rekla je agenciji Beta da je 10 teže povređenih putnika upućeno u niški klinički centar, dok su ostali lakše povređeni, raspoređeni u bolnicama u Kuršumliji i Prokuplju. 

"Putnici su zadobili nagnječenja glave, grudnog koša, ruke, noge ali ima pacijenata sa prelomima koji su upućeni na dalje lečenje u niški klinički centar", rekla je ona. 

Portparolka bolnice u Prokuplju dr Marija Despotović rekla je Tanjugu da su u tu zdravstvenu ustanovu jutros primljena 33 povređena putnika, među kojima je 15-oro dece. Prema njenim rečima, niko od povrđenih nije životno ugrožen. 

Ona je rekla da nema poginulih u nesreći, a da je jedna osoba iz prokupačke bolnice, zbog težine povreda, upućena u Klinički centar u Nišu. 

"Ostali su zadržani u bolnici i uglavnom je reč o lakšim telesnim povredama, a ima dosta povreda preloma ekstremiteta", navela je Despotovićeva i podvukla da nema životno ugroženih, kao i da je kod 10-ak pacijenata dijagnoza u toku. 

Ona je navela i da su kolege iz Niša i Kuršumlije odmah pritekli u pomoć, pa su iz Niša upućene četiri ekipe hitne pomoći, a iz Kuršumlije dve.