<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Turkish Airlines najbolji u Evropi

Avio-kompanija Turkish Airlines proglašena je 15. jula najboljom evropskom avio-kompanijom na osnovu rezultata istraživanja kompanije “Skytrax”.

21. juli 2014, 12:00

“Skytrax”, najuglednija svjetska firma za ispitivanje zadovoljstva putnika u avio-industriji bez eksternog sponzorstva, reklamiranja ili uticaja, objavila je najnovije rezultate svog istraživanja.

Ovogodišnje nagrade dodijeljene su na osnovu rezultata istraživanja preko 18 miliona putnika više od 105 nacionalnosti, koji su koristili usluge 245 avio-kompanija. Rezultati istraživanja prikupljani su u periodu od 10 mjeseci, uz učešće preko 150 nacionalnosti iz više od 160 zemalja širom svijeta.

Turkish Airlines je četvrtu godinu zaredom osvojio nagradu za “Najbolju avio-kompaniju u Evropi”. Servis “leteći kuvar” za putnike u biznis klasi na dugim i nekim kraćim međunarodnim letovima obezbijedio je Turkish Airlinesu nagradu za “Najbolji ketering u biznis klasi”.

Kompanija je nagrađena i za “Najbolji jelovnik u salonu za biznis klasu” za odličnu ketering uslugu u proširenom i renoviranom salonu na Aerodromu Ataturk - “Turkish Airlines salon Istanbul”.