<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Trifunović: Sklonite se sa ceste!

Policajci mnogo vole da demonstriraju saobraćajnu pedanteriju. Sakriti se desetak metara iza znaka ograničenja, u neki grm ili kućno dvorište, čest je performans prosječnog „saobraćajca“. Vole i juriti u pratnji nekih „važnih“ lica .

15. april 2015, 12:00

Prolazio sam tako kanjonom Vrbasa a iza mene je ogromnom brzinom išlo policijsko vozilo sa upaljenim rotacijama.

„Skloni se sa ceste “- derao se revnosni policijski službenik u megafon.

Desno je bio Vrbas, a lijevo šleper koji je lagano milio. Nisam imao ronilačku opremu, niti vozim amfibiju, pa sam se pridržavao propisane brzine i skonio sam se sa puta tek po izlasku iz kanjona. Unezvjereni policajac mi je mahao prstom dok me je preticao. Iza njega je prošla crna limuzina zatamnjenih stakala.
Svjedoci smo nekoliko saobraćajnih nesreća čiji je glavni razlog bila, blago rečeno, nenormalna vožnja pratnje „V.I.P.“ osoba.

Ne znam da li je neko zbog toga ikada odgovarao.

U Srbiji je Ministar prisiljen na ostavku jer je vozilo, u kojem je njegov vozač jurio beogradskim ulicama, zgazilo i ubilo djevojku.

Pitanje je dana kada će se slična tragedija desiti kod nas.Vozila stara par godina, kao prioriteti „kabineta“ novoizabranih mijenjaju se gotovo po automatizmu. Da bi ih mogli pratiti, nekom logikom, moraju se mijenjati i vozila u pratnji.

Opčinjenost pratnjom i brzim, novim automobilima kulminira dolaskom na vlast nekadašnjih „đaka-pješaka“.

Da istom brzinom riješavaju probleme građana zbog kojih su izabrani, problema ne bi ni bilo.

Mi im skupe limuzine plaćamo i imamo pravo da pitamo:

Zašto je kupovina skupih vozila prvi postupak svake nove vlasti ?