<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Neponovljiva Merilin Monro: Do sada neobjavljene fotografije najseksepilnije filmske dive

Priča o Merilin Monro se nikada ne završava. U Njujorku će ove nedjelje u galeriji "Sumo" biti organizovati izložba neobjavljenih fotografije ove filmske zvijezde.

22. juli 2014, 12:00

Ova fotografija je nastala na snimanju filma "River of No Return", 1953. godine. U filmu Otoa Premindžera partner Merilin Monro bio je Robert Mičam.

Sigurno se svi sjećate filma "Bus Stop" (1956). Merilin je izgledala zanosno na ekranu, a tokom snimanja se trudila da u svakom trenutku izgleda kao holivudska diva. Fotografija nastala na snimanju ovog holivudskog hita to dokazuje.

Merilin Monro sa notama je bila ideja fotografa Lanija Karlsona.

Lani Karlson je bio glumičin omiljeni fotograf, nakon muzičke pozadine on je zanosnu plavušu uslikao u helikopteru. Fotografija je nastala 1952. godine.

Stvaranje filma "Niagara"  (1953) donijelo je ovu fotografiju. Sve što je radila Merilin i iza platna i na tv ekranu bilo je vrijedno pažnje.

Iste godine kada je snimljen film "Niagara" nastao je i film "River of no return". Alan Snajder je uhvatio trenutak kada je Merilin bila u sportskoj kombinaciji, daleko od holivudskog glamura, makar po odeći. Po svemu ostalom, Merilin je bila Merilin.

Za ovu gotografiju zaslužan je glumičin prijatelj Miša Pelc, bila je to njihova prva saradnja do koje je došlo neposredno pre filma " Gentlemen prefer blondes".

"Riveer of no return" donijela je i ovu fotografiju. Film je privukao brojnu publiku, a fotografi su tokom snimanja imali pregršt posla, Merilin je poput magneta privlačila objektive.