<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vlada FBiH: Ukinuto stanje prirodne nesreće, počinje procjena šteta

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Odluku o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane obilnim kišama koje su prouzrokovale izlijevanje rijeka i bujičnih potoka i plavljenje velikog broja infrastrukturnih objekata, objekata stanovanja i poljoprivrednog i drugog zemljišta na području Federacije BiH.

22. juli 2014, 12:00

Federalni stab civilne zaštite je zadužen da i dalje prati stanje na ugroženom području i utvrđuje obim i potrebe za angažovanje snaga i sredstava civilne zaštite.

Federalna komisija za procjenu šteta je zadužena da u roku od 60 dana, od dana dostavljanja izvještaja od strane vlada kantona, odnosno kantonalnih komisija za procjenu šteta, izvrši procjenu štete na području Federacije.

Rukovodioci organa uprave i upravnih organizacija Federacije i kantona, odnosno rukovodioci općinskih službi za upravu su obavezani da u okviru svoje redovne djelatnosti obavljaju i dodatne poslove s ciljem otklanjanja posljedica prirodne nesreće.

Odluka o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.