<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mirno okupljanje nezaposlenih ispred zgrade Parlamenta FBIH

Udruženje nezaposlenih u BiH danas će u 12.00 sati, povodom zakazane sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, održati mirno okupljanje ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu.

23. juli 2014, 12:00

U saopštenju Udruženja nezaposlenih u BiH se navodi da će tom prilikom uputiti apel zastupnicima koji će tog dana na dnevnom redu ispred sebe imati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, „da napokon urade nešto korisno za građane, u svom mandatu koji je na izmaku“.

"Svi znamo u kakvom stanju se nalaze građani BiH. Iz dana u dan svi slušamo koliko mladih ljudi je nezaposleno, koliko njih ne vidi perspektivu u ovoj zemlji i koliko ih svakim danom napušta BiH u potrazi za poslom i nekim boljim životom", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je mirno okupljanje Udruženja nezaposlenih u BiH još jedan poziv onima koji sjede u poslaničkim klupama da naprave napokon, barem jedan pravi korak i podrže donošenje prijedloga zakona o doprinosima.

Iz Udruženja pozivaju sve one koji su nezaposleni, koji su nezadovoljni svojom plaćom i statusom, svojim penzijama i cjelokupnim stanjem u društvu, da im se danas pridruže ispred Parlamenta FBiH na mirnom okupljanju, na kojem će se još jednom zajedno pokušati izboriti „za neku sretniju, ekonomski i socijalno sigurniju budućnost“.