<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Filip Savić, student iz Srpca sa prosjekom ocjena 10

Filip Savić iz Srpca ušao je u anale Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

23. juli 2014, 12:00

U 52-godišnjoj istoriji ove ustanove prvi je student sa prosjekom ocjena 10,0.

Izaći na svaki ispit, ne sa namjerom da dobijete maksimalnu ocjenu, već da date sve od sebe u tom trenutku, bilo je dovoljno za maksimalnu ocjenu - priznaje najbolji.

Linearna algebra - 10. Elektromagnetika - 10. Impulsivna elektronika - opet 10. Ovu su neki od ispita koji studentima Elektrotehnike zadaju muke, dok je Filip, bez problema, nanizao sve 10-e i odbranio diplomski rad istom ocjenom, javlja RTRS.

"Ocjene su takve kakve jesu, a možda tokom 4.-e godine sam se tek trudio da taj prosjek i održim. Nisam nikada poništio ispit. Svaki put na sve ispite koje sam izlazio izlazio sam samo jednom i tad sam ih i položio", rekao je Filip Savić,  najbolji student ETF-a Univerziteta u Banjaluci.

Za 52 godine, koliko postoji Elektrotehnički fakulteti, zvanje inženjera steklo je 2.500 studenata. Filip je, odbranivši diplomski rad najvišom ocjenom, ušao u anale fakulteta.

"Svaka generacija izbacivala je po 2 studenta slična Filipu, koji su sad istaknuti profesori po svijetu i istaknuti istraživači, ali Filip je formalno i suštinski najbolji od svih do sada",istakao je Željko Jungić, profesor ETF-a i mentor Filipa Savića.

Na njega ponosni prijatelji, kolege, a najponosniji oni koji su tu i kada padneš ali i kad poletiš - roditelji.

"Samo njegov rad, rad i rad. To je garantovan put do uspjeha", dodao je Simo Savić, otac.

Filip ide dalje. Dvogodišnje master studije nastavlja u Norveškoj. Student koji je u školskim klupama srbačke Gimnazije, planirao da se upiše na farmaciju, predomislio se i upisao Elektrotehniku.

Sa ovakvim radnim navikama i inteligencijom, nesumnjivo je da bi junak naše priče bio isti, samo bi fakultet možda bio Medicinski.