<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šteta od poplava u Doboj Jugu oko 14 miliona KM

Načelnik opštine Doboj Jug Jasminka Begić informisala je federalnog ministra raseljenih lica i izbjeglica Adila Osmanovića da procijenjena šteta nakon poplava u toj opštini iznosi oko 14 miliona KM.

24. juli 2014, 12:00

Begićeva je danas naglasila da su katastrofalne poplave nanijele veliku štetu stambenim i infrastrukturnim objektima i putnim komunikacijama, te da su posebno velike štete pretrpjeli privredni subjekti, saopšteno je iz federalne Vlade.

Stanovnici su, prema njenim riječima, suočeni i sa velikim opterećenjem nakon što su dobili enormno visoke račune za električnu energiju koji su stvoreni usljed rada pumpi za ispumpavanje vode i utrošenu vodu za čišćenje.

Osmanović je istakao da će Ministarstvo u okviru svojih mogućnosti pružiti pomoć u refundiranju troškova električne energije i vode, te rekonstrukciji oštećenih puteva.

On je informisao Begićevu da je u pripremi i javni poziv Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Komisije za izbjeglice, kojim će se poplavljenim područjima koja su pretrpjela najveće štete omogućiti da se prijave za pomoć da bi posljedice prirodne nesreće bile što više ublažene.