<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zajedno u smrt zbog ljubavi

Rusija

Mladi ljubavnici Irina Korovina (14) i Andrej Maslov (22) iz ruskog grada Tvera ubili su se jer su njeni roditelji htjeli da ih razdvoje.

24. juli 2014, 12:00

 Tragični događaj zbio se istog dana kada su roditelji doznali da je njihova kćerka u trećem mjesecu trudnoće. Posvađali su se s njom pošto je odbila da abortira i da prestane da se viđa sa Anatolijem, koji je radio kao obezbjeđenje u lokalnom tržnom centru, piše Blic

Irina i Anatolij su nestali poslije svađe, da bi ih nešto kasnije policija pronašla mrtve, obješene istim konopcem o granu istog drveta, u šumi kod sela Zmejevo u blizini Tvera. U smrt su otišli čvrsto zagrljeni, nerazdvojni, kao i za života.

U savremenom svijetu, koji je ukinuo većinu zabrana i dekriminalizovao gotovo sve vrste seksualnih odnosa i praksa, jedna od rijetkih stvari koje i dalje podliježu krivičnom gonjenju jeste odnos dvoje mladih od kojih je jedno maloljetno a drugo punoljetno, čak i ako razlika u godinama nije drastična.

Uz nerazumjevanje okoline za ljubav jaču od smrti, to čini da i dalje bude aktuelna priča o Romeu i Juliji.