<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U posljednja 24 sata poginula 4, a ranjeno 35 ukrajinskih vojnika

Sukobi na istoku zemlje

U sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista na istoku zemlje u posljednja 24 sata poginulo je 4, a ranjeno 35 ukrajinskih vojnika, javlja Anadolu Agency.

25. juli 2014, 12:00

Ovu informaciju saopćio je glasnogovrnik Informativnog centra Nacionalnog vijeća Ukrajine za sigurnost i odbranu. On je, također, kazao i kako je među poginulim vojnicima i oficir Aleksandr Radijevski koji je 15. jula dobio orden za hrabrost, a uručio mu ga je premijer Ukrajine Petro Porošenko.

Pored toga, danas je avion ukrajinske vojske tokom redovnih letova uočio bespilotnu letjelicu riske proizvodnje "Orlan", koju je potom i oborio. Ukrajinske snage su ranije, u maju, također oborile jednu bespilotnu letjelicu.

Danas je također saopćeno da je u sukobima u Lugansku u posljednja 24 sata poginula jedna osoba. Potvrđeno je da se radi o civilu.

Ukrajinska vojska već mjesecima provodi operacije na istoku zemlje s ciljem ponovnog uspostavljanja kontrole nad ovim teritorijem. Sukobi se uglavnom vode u Donjecku i Luganjsku te u okolini tih gradova.