<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

6 glavnih životnih pravila

On je jedan i pokušavamo da ga živimo što bolje znamo i umijemo. Turbulentna razdoblja i razočarenja česti su “gosti” na životnom putu, a nisu nam strani ni bol ni sjeta. Ipak, nije sve tako crno.

26. juli 2014, 12:00

Imajte na umu da život trebate živjeti punim plućima, a kako biste to i uspjeli i bili zadovoljni poštujte sljedećih šest životnih pravila. Sigurno vam neće odmoći!

1. Pomirite se sa prošlošću kako ona ne bi pokvarila vašu sadašnjost. Vaša prošlost ne definiše vašu budućnost već vaši postupci i uvjerenja.

2. Šta drugi misle o vama apsolutno vas se NE tiče. Bitno je koliko cijenite sebe i koliko mislite da ste sebi važni.

3. Vrijeme liječi skoro sve pa budite strpljivi. Bol je prolazna. “Ožiljci” nas definišu; oni objašnjavaju naš život i zašto smo takvi kakvi smo. Oni su naš izazov i tjeraju nas da budemo jači.

4. Ne poredite svoj život sa životima drugih žena, jer nemate pojma o njihovim životima. Ukoliko bismo svi bacili svoje probleme na gomilu i vidjeli probleme drugih, uzeli bi svoje probleme nazad što brže.

5. Nemojte previše razmišljati, jer je sasvim u redu ako ne znate sve odgovore. Ponekad odgovor ne postoji, nema ga ili ga nikada nije ni bilo.

6. Smijte se, jer ne nosite na svojim plećima probleme cijelog svijeta. Osmijeh može uljepšati i najtužniji dan i učiniti život podnošljivijim.

Izvor: minimagazin.info