<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

7 stvari koje otkrivaju kako je to biti Putin

Magazin Newsweek objavio je opširan tekst koji daje detaljan uvid u svakodnevnu rutinu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

25. juli 2014, 12:00

Autor Ben Džuda napisao je članak na temelju razgovora koje je tokom tri godine vodio s ljudima bliskim Putinu, za potrebe svoje knjige o ruskom predsjedniku. Portal Business Insider na temelju teksta izdvojio je niz zanimljivosti koje bliže otkrivaju Putinov način života. Izdvajamo nekoliko:

1. Putin nije ranoranilac. Budi se kasno i doručkuje oko podneva, nakon čega slijedi plivanje i teretana.

2. Putin ne voli internet i koristi isključivo "najsigurniju" tehnologiju za komuniciranje, što u prevodu znači: fiksni telefoni iz sovjetske ere i papir. Njegove kancelarije nemaju televizore.

3. Kada putuje izvan Rusije, Putin sa sobom vodi i svoje kuvare, čistače i konobare. Ne jede stranu hranu koja nije prošla kontrolu Kremlja.

4. Putin zapravo ne voli da provodi vrijeme u Kremlju zbog gužvi i zagađenja i više voli “rad od kuće”. Njegov dom je palata izvan Moskve.

5. Ruski predsjednik zapravo i nema mnogo privatnog života. Roditelji su mu pokojni, razveden je od žene, a njegove dvije kćeri ne žive u Rusiji.

6. Ljudi iz Putinovih bliskih krugova zovu ga “car”.

7. Putin za sebe tvrdi kako je veliki radnik, tj. kako “radi više od bilo kojeg vođe još od doba Staljina”.