<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lana del Rej: “Tesla me zanima više nego feminizam”

Sve popularnija pjevačica Lana del Rej već neko vrijeme promoviše svoj novi album "Ultraviolence". Međutim, u brojnim intervjuima proslavila se prilično neobičnim izjavama, od kojih je magazin "Time" izdvojio najzanimljivije.

27. juli 2014, 12:00

Ljuta je zbog toga što seks nije uspio da joj osigura ugovor sa izdavačima…

Iako jedan od njenih pjesama nosi naziv “F***ed My Way Up to the Top”, Lana del Rej je u intervjuu za časopis “Complex” svojevremeno izjavila da joj spavanje sa momcima nikada nije pomoglo u karijeri.

“Znate, spavala sam sa mnogo momaka iz industrije. Ali nijedan od njih mi nije pomogao da dođem do ugovora sa izdavačem. Što me zaista nervira.”

Tesla je više kul od feminizma…

U nedavnom intervjuu za časopis “Fader”, pjevačica je jasno stavima svima do znanja da nije na strani feminizma.

“Za mene, problematika feminizma jednostavno nije zanimljiv concept. Više me zanimaju, znate, ‘SpaceX’ ili Tesla, sve ono što će se desiti sa našim intergalaktičkim mogućnostima. Kada god ljudi pomenu feminizam, ja sam u fazonu o bože… To me jednostavno ne zanima mnogo.”

Željela je da je već mrtva… ili ne?

U intervjuu za britanski “Guardian” izjavila je kako se divi muzičarima kao što su Ejmi Vajnhaus i Kurt Kobejn. Tada je iz njenih usta izašla i čuvena “Voljela bih da sam već mrtva” izjava, koju je pjevačica potom na svom tviter profile negirala, okrivljujući da je novinar izvukao reči iz konteksta. A novinar nije bio lijen već je ponudio svima na uvid audio-snimak razgovora. Evo kako se potom odvijao razgovor.

Novinar: Da li je prerana smrt glamurozna?


Lana: Ne znam. Hmm, da.

Novinar: Ne govori to.

Lana: Hoću. Ne bih žejlela da moram i dalje da se bavim ovim. Ali moram.

Novinar: Da se baviš čime? Muzikom?

Lana: Svime. Jednostavno, tako se osjećam. Da nije tako, ne bih ni ovako pričala. Plašilo bi me da znam da smrt dolazi, ali…

Džulijet Luis, njena prijateljica, nije shvatila da je to bila Lana u “onom” SNL nastupu…

Njen debitantski nastup u emisiji SNL (Saturday Night Live) bio je propraćen brojnim negativnim kritikama na račun njene interpretacije. Među njima je bila i Džulijet Luis.

“Mi smo zapravo bile prijateljice još pre tog nastupa, ali me ona nije prepoznala”, kazala je Lana u nedavnom intervjuu za “Rolling Stone”. “Mora da sam imala svjetliju boju kose ili tako nešto. Pozvala me je i izvinila se. Prevazišle smo to.”

Lana del Rej je novi Džordž Konstanca…

U istoim intervjuu za “Rolling Stone”, pjevačica je izjavila: “Naučila sam da sve što radim izazove suprotnu reakciju od onoga što sam htjela. Možda bi trebalo da radimo sve suprotno, ako želim pravu reakciju?”

Kada joj je novinar suguerisao da je Džordž Konstanca već probao tako nešto, pjevačica je bila oduševljena. “Stvarno”, kazala je. “To je divno. Ja i Džordž Konstanca.”

Lana u epizodi: Pedeset nijansi plave

Na svom novom albumu “Ultraviolence” Lana del Rej je sarađivala sa producentom Denom Oerbahom, i prilično se namučila kada je trebalo da mu objasni kakav zvuk želi na albumu, prenosi “Rolling Stone”.

“Pokušavala sam da mu sve objasnim uz pomoć boja. Moja riječ za ovaj album bila je vatra, znate, plava vatra, ono kada plamen postane toliko vreo da iz crvene pređe u plavu boju. I rekla sam mu da želim da album zvuči u tim plavim tonovima. I mislim da je on odmah pomislio: ‘Šta kog đavola…’”