<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prnjavor ribljom čorbom želi do Guinnessa

U Prnjavoru su u toku završne pripreme za pravljenje najveće riblje čorbe na svijetu čime bi ta općina ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

27. juli 2014, 12:00

Članovi Organizacionog odbora za pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u pripremanju riblje čorbe već su dogovorili sve detalje ove manifestacije koja će biti održana 9. augusta.

Deset dana uoči tog datuma bit će upriličena i generalna proba.

Nosilac ovog projekta je Turistička organizacija Prnjavora, a na čelu Organizacionog odbora je Siniša Gatarić, načelnik Općine.

Na nedavnom sastanku su razmatrani završni detalji za pripremu riblje čorbe za Ginisa i to kako izvagati gotov proizvod, a bilo je govora i o kvalitetu i uzorkovanju, kako gotovog proizvoda, tako i njegovih sastojaka.

Načelnik općine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da se razmatralo i o topografskom izgledu cijele manifestacije, a da su zadaci svih učesnika u ovom projektu precizirani i na vrijeme podijeljeni.

"Tačno se zna ko šta treba da radi, a generalna proba kuvanja kotlića bit će upriličena 9. augusta. Nakon toga, imat ćemo još deset dana da ispravimo eventualne nedostatke", kazao je Gatarić.

Smatra da će manifestacija obaranja Ginisovog rekorda u pripremi riblje čorbe biti veliki događaj ne samo za Prnjavor, nego i za cijelu RS i BiH.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter jer će sav novac od prodatih artikala u okviru ovog događaja biti namijenjen za nastavak izgradnje dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavoru.