<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otkriveni detalji rušenja aviona u Ukrajini

Sadržaj &quot;crne kutije&quot;

Iako Rusija i dalje poriče odgovornost za rušenje malezijskog zrakoplova iznad istočne Ukrajine, europski dužnosnici tvrde da podaci iz "crne kutije" pokazuju kako je zrakoplov pogodio projektil, prenosi CBS News.

27. juli 2014, 12:00

Naime, podaci zabilježeni u crnoj kutiji upućuju na "veliku eksplozivnu dekompresiju", a trup zrakoplova pogođen je šrapnelom uslijed eksplozije, o čemu svjedoči i fotografija ostataka zrakoplova.

Projektil je najvjerojatnije eksplodirao na desnoj strani zrakoplova, a šrapnel je probio trup i izašao na lijevu stranu.

Riječ je o prvim neslužbenim podacima o sadržaju crne kutije, koja je poslana na detaljnu analizu u London.

Američki dužnosnici tvrde da su za rušenje zrakoplova koji je nosio 298 ljudi krivi proruski separatisti u istočnoj Ukrajini, koji su najvjerojatnije mislili da se radi o ukrajinskom avionu.

Na mjestu pada aviona u nedjelju su izbili sukobi tako da je posjet australskih i nizozemskih policajaca, koji su ondje naumili doći osigurati teren dok se skupljaju dokazi, odgođen do daljnjega.