<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbija: Vlada smijenila sedam direktora JP

Vlada Srbije danas razriješila sedam direktora javnih preduzeća. Do kraja avgusta biće promijenjeno 70 odsto direktora u javnim preduzećima, najavljuje Vučić.

28. juli 2014, 12:00

Kako prenosi agencija Tanjug, na sednici Vlade u Nišu saopšteno je da su razrešeni direktori Železnica Srbije, Aerodroma Beograd, Diposa, Državne lutrije Srbije, Dunav osiguranja, Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Dodaje se da će Vlada u četvrtak imenovati vršioce dužnosti direktora u tim kompanijama.

Premijer Aleksandar Vučić rekao da je današnje razrešenje rukovodilaca u javnim preduzećima početak promena u tom sektoru.

"Za očekivati je da oko 70 odsto direktora u javnim preduzećima bude promenjeno do kraja avgusta", rekao je premijer.

"Negde ćemo birati vršioce dužnosti već ovih dana, negde ćemo menjati samo direktore, a negde i nadzorne odbore, ali u svim tim preduzećima raspisaćemo javne konkurse i biraćemo ljude koji su stručni, najbolji u pojedinim oblastima", poručio je Vučić.

Kako je naveo, mnogima je nudio da preuzmu loša preduzeća, pa će odgovor čekati i naredna dva-tri dana, ali danas je vlada odlučila da čelni ljudi Železnica, Aerodroma, Diposa, Državne lutrije, Dunav osiguranja, Civilnog vazduhopolovstva, Agencije za bezbednost saobraćaja, budu razrešeni.

"Negde već imamo rešenje za vršioce dužnosti, mislim da će v.d. Dunav osiguranja biti Mirko Petrović što je dobra vest za tu kompaniju", rekao je Vučić uz napomenu da je reč o dobrom stručnjaku, iako je, dodao je, on bio naš politički protivnik.

Ovo je početak i u EPS-u će biti temeljnih promjena, ali ćemo se time baviti u danima pred nama, dodao je premijer.

"Ne bežimo od najkrupnijih i najvećih promena jer u svemu što radimo možemo da uspemo samo ako prvo sebe promenimo i zamolimo ljude da to isto učine i da sa nama u tom teškom poslu učestvuju", zaključio je Vučić.

Ovo su smijenjeni direktori

Železnice Srbije: Dragoljub Simonović
Aerodrom Beograd: Velimir Radosavljević
Dipos: Kostadin Popović
Državna lutrija Srbije: Branimir Božović
Dunav osiguranje: Marko Ćulibrk
Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Milan Živanović
Agencija za bezbednost saobraćaja: Stojadin Jovanović