<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potresna priča djevojčice iz srca Gaze: Mislim da mi se bliži kraj!

Fara Bejker (16) živi u srcu Gaze, njen dan je ispunjen zvukovima bombi i neopisivim strahom da li će preživjeti još jedan dan. Kako izgleda život u vatri rata, ova tInejdžerka je dočarala porukama na Tviteru.

29. juli 2014, 12:00

Djevojčicina kuća se nalazi preko puta bolnice "Al-Shifa", nijedan njen doručak ne prođe bez eksplozije bombi, kada pogleda kroz prozor, svakodnevno vidi zapaljene automobile, a njen otac, neurohirurg, pokazao joj je najstrašnije posljedice rata, one sa kojima su morala da se suoče djeca.

- Ovo je moj kraj, ne mogu da zaustavim suze, možda poginem noćas- poručila je Fara nakon jučerašnjeg bombaškog napada, u blizini bolnice "Al-ShiFa" . U napadu je poginilo desetoro Palestinaca, među žrtvama je bilo devetoro djece.

Tokom tronedjeljnog konflikta poginulo je 1.060 stanovnika Gaze, u najvećem broju civila. Izrael je izgubio 48 vojnika i tri civila tokom bombaškog napada Palestinaca, tvrde zvanični izvori.

- Bombardovanje je blizu moje kuće, ovo je najgora noć do sada. Samo znam da sam svakog minuta preplašena- poručila je djevojčica.

Fara sa svojom šestogodišnjom sestrom treći put doživljava sukobe u svojoj zemlji. Odlazak u školu i druženje sa vršnjacima za nju je nedostižan san.

- Sjedimo u mraku, nemoćni, napolju bombe i eksplozije sijaju kao da je podne, jedino čujemo eksplozije- napisala je ona.

Kako je poručila u jednoj poruci, čitava Gaza je ugrožena, a većina ljudi se u svojim  domovima, van prihvatilišta, suočava sa strahotama rata.

- Do sada sam preživjela tri rata, dosta je!- glasi jedna njena poruka.

Kada je prije nekoliko dana došlo do kratkotrajne obustave sukoba, Fara je bila presrećna.

Njen otac neurogirurg pokazao joj je dio mozga devetogodišnjeg dečaka, žrtve rata

- 25. jul, sukobi su prekinuti na 12 sati, na ulici sam, šetam, šetam i šetam, toliko sam uzbuđena - napisala je tada Fara.


Pored poruka na Tviteru, Fara je na internetu postavila nekoliko snimaka u kojima prikazuje eksplozije.

Prestrašena Fara je i ljuta što joj je uskraćeno djetinjstvo. 

- Kada vam je potrebno toliko protesta samo da biste svijetu rekli da je bombardovanje djece pogrešno, shvatite da je humanost umrla-  rekla je ova djevojčica.