<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

MVP BiH zbog sukoba u Libiji povlači ambasadora Ibrahima Efendića

Sigurnosne mjere

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegoviene, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na svojoj 51. redovnoj sjednici usvojilo zaključke kojima je ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine naloženo da iz sigurnosnih razloga privremeno povuče na konsultacije Ibrahima Efendića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Libiji.

30. juli 2014, 12:00

Funkcionisanje Ambasade BiH u ovoj zemlji će se privremeno svesti na pružanje pomoći i konzularne zaštite državljanima BiH koji borave u Libiji i na tehnički nivo čuvanja zgrade Ambasade BiH, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH još jednom poziva sve državljane BiH koji trenutno borave u Libiji da u saradnji sa rukovodstvima kompanijama i preduzeća u kojima su zaposleni odmah napuste Libiju.

Prema informacijama dostavljenim od Ambasade Bosne i Hercegovine u Libiji, dosad je ovu zemlju napustilo 40-ak bh. državljana.

"Trenutno se u Libiji nalazi do 300 bh. državljana i sa većinom naših državljana je Ambasada BiH u Tripoliju u stalnom kontaktu. Dosad nije bilo zahtjeva za hitnu evakuaciju" - saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.