<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Portparol UN-a rasplakao se zbog djece u Gazi (video)

Slom pred TV kamerama

Portparol UN-ove agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama Christopher Gunnes potpuno se slomio tokom intervjua uživo pokušavajući opisati šta se događa u Gazi.

31. juli 2014, 12:00

 U srijedu su, naime, izraelske snage raketirale UN-ovu školu u Gazi u koju se sklonilo oko 3.000 ljudi, najviše žena i djece. Gunnes, inače bivši novinar BBC-a, očajan je zbog pogibije nevinih ljudi.

"Prava Palestinaca, pa čak i njihove djece, u potpunosti se krše... i to je zapanjujuće", sve je što je potreseni Gunnes uspio reći novinaru, cijelo vrijeme suzdržavajući suze, piše Telegraph. A onda su one nezaustavljivo krenule.

Snimatelj je zatim okrenuo kameru i Gunnessa više nije bilo u kadru, no njegovi su se jecaji i dalje čuli.

U napadu u kojem je teško oštećena škola u srijedu je život izgubilo 16 ljudi, a u UN-u tvrde kako su Izrael 17 puta upozorili da se u školi nalaze samo izbjeglice. Napad je osudio generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon, koji je izjavio da nema "ničeg sramotnijeg od napadanja djece u snu".

Izraelske vlasti tvrde da je njihova vojska tek uzvratila na raketnu paljbu koja je došla iz blizine škole.