<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lego otvara prvu prodavnicu u jugoistočnoj Evropi

U septembru se u Zagrebu otvara prva Lego prodavnica u jugoistočnoj Evropi. Nudiće sav Lego asortiman kreativnih igračaka za djecu i odrasle istoimene danske robne marke.

31. juli 2014, 12:00

Kako prenosi HRT, u prodavnici će moći da se kupe kockice na kilogram, što je među ljubiteljima tih 'slagalica' jedna od traženijih ponuda u svijetu, pogotovo među odraslima. U dućanu će moći da se kupe ekskluzivne linije proizvoda „Architecture“ i „Technic“ za arhitekte, inženjere i sve one koji se tako osjećaju, kao i komplet „Star Wars“ za ljubitelje legendarnih "Ratova zvijezda" ratova Džordža Lukasa.

LEGO trenutno zapošljava gotovo 12.000 ljudi širom svijeta i reciklira i do 90% materijala koje koristi u proizvodnji kockica. U junu ove godine LEGO Grupa je pokrenula posebni istraživački institut s ciljem promocije jednakosti među polovima, posebno kada je u pitanju kreativno korišćenje i prezentacija radova urađenih uz pomoć LEGO kockica.