<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prilika za zapošljavanje osoba starijih od 40 godina

Federalni zavod za zapošljavanje je 5. maja 2014. godine na svojoj internet stranici objavio Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva.

03. august 2014, 12:00

Kako se navodi iz Zavoda, jedna od mjera u okviru tog programa jeste i sufinansiranje zapošljavanja teško zapošljivih osoba - Vaučer za posao, koja je namijenjena osobama dobi iznad 40 godina, bez obzira na radno iskustvo i stepen obrazovanja, a koje su prijavljene na evidenciju najmanje 24 mjeseca.

Predviđeno je zapošljavanje 600 osoba iz ove ciljne grupe, a FZZZ će poslodavcu mjesečno refundirati uplaćene obračunate obavezne doprinose za sufinansiranu osobu i troškove ishrane i prevoza, a sve u iznosu od po 490 KM u trajanju od šest mjeseci, navodi se u saopćenju Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Budući da do danas nije zaposlen broj osoba predviđen ovom mjerom, pozivaju osobe iz ove ciljne grupe, kao i zainteresirane poslodavce, da se informiraju radi eventualnog učešća.