<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajevo poraženo od Atromitosa

SARAJEVO

Fudbalski klub Sarajevo večeras je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu poražen od grčkog Atromitosa u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige, rezultatom 1:2.

01. august 2014, 12:00

 Grci su poveli golom Fitanidisa nakon ubačaja iz kornera, dok je Bojan Puzigaća pogodio u 26. minutu i na taj način izjednačio rezultat.

Sarajevo u 75. minutu ponovo prima gol. Strijelac je Nastos, koji Atromitos dovodi u vodstvo.

Kako je rekao Dejan Bandović, golman domaćeg tima za Face TV, igrači njegovog kluba su pokazali da se mogu nositi s evropskim klubovima.

"Pokazali smo svima koji potcjenjuju bh. ligu da se možemo nositi s jakim evropskim timovima. Dominirali smo 90 minuta, ali eto, primili smo dva gola zbog dvije greške. Ovo je bilo veliko iskustvo. Nećemo se predati i idemo u goste da pobijedimo", rekao je Bandović.

Šef stručnog štaba Dženan Uščuplić čestitao je Grcima na pobjedi i rekao da je Atromitos izuzetno iskusna ekipa. Istakao je da našim igračima često fali strpljenje, za razliku od Grka koji čekaju, iskoriste šansu i postignu pogodak.

"Prevagnulo je njihovo iskustvo. Oko 60-70 minuta je bila izuzetno kvalitetna igra s naše strane. Dogodilo se kao u utakmici protiv Norvežana. Dominirali smo, ali nismo iskoristili šanse. Nadamo se da ćemo u revanšu odigrati kvalitetnu utakmicu i pokušati se vratiti", kazao je Uščuplić.

Ovom pobjedom su Grci došli na prag plasmana u play-off. Revanš se igra 7. avgusta.