<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ispravna voda za piće u Šamcu

ŠAMAC

Stanovnici opštine Šamac mogu da koriste za piće vodu iz gradskog vodovoda, nakon dva i po mjeseca prekida izazvanog poplavama.

01. august 2014, 12:00

 Nakon poplave, voda iz gradskog vodovoda u Šamcu nije bila mikrobiološki ispravna. Stanovništvo se vodom za piće snabdijevalo iz četiri rezervoara postavljena u gradu.

Vršena je detaljna dezinfekcija vodovodne mreže, a u više navrata Institut za javno zdravstvo Doboj vršio je uzimanje uzoraka i analizu.

"Na osnovu dostavljenih rezultata od Instituta za javno zdravstvo, regionalni centar Doboj, voda iz centralnog vodovoda Šamac je ispravna za piće i u fizičko–hemijskom i u mikrobiološkom pogledu", rekla je inspektor za hranu i zdravstvenu zaštitu u opštini Šamac Draginja Rakić.

Rakićeva je navela da se rezervoari, koji su postavljeni na četiri punkta u Šamcu, pune vodom iz gradskog vodovoda do 4. avgusta, da bi domaćinstva u kojima nije osposobljen sistem vodosnabdijevanja mogla da se snabdijevaju vodom za piće.