<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako do ravnog stomaka?

Ne morate da imate pločice na stomaku kao Arnold Švarceneger, ali blago naglašeni mišići ovog dijela tijela svakako će doprinijeti da izgledate mnogo bolje.

01. august 2014, 12:00

I da budete zdraviji! Naime, ljekari upozoravaju da rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa raste sa svakim novim santimetrom oko struka. Dobra vijest je da promjenom načina ishrane, ali i vježbanja, za relativno kratko vrijeme možete vidjeti rezultate.
U želji za ravnim stomakom, muškarci često greše kada rade isključivo trbušnjake. Da biste postigli najbolji efekat, morate raditi vježbe i za ostale dijelove tijela - na taj način ćete sagorjeti više kalorija, ali i aktivirati skrivene mišiće koji drže stomak i utiču na njegovu definiciju. 

Osim redovnog i pravilnog vježbanja, akcenat treba da bude i na hrani. Zaboravite ugljene hidrate koji se nalaze u šećeru, brašnu ili brzoj hrani. Umjesto toga, "bacite" se na žitarice, grašak, pasulj, boraniju, sušeno voće, posebno šljive jer namirnice bogate vlaknima ne samo da snižavaju holesterol, već vas i duže drže sitim. 

Važno je i da smanjite unos alkohola jer sadrži mnogo kalorija i usporava sagorijevanje masti. I vodite računa da se dobro naspavate - istraživanja pokazuju da je za brzo sagorijevanje masti neophodno minimum sedam sati sna dnevno. 

Izvor: Novosti.rs