<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: Proglašena vanredna situacija

Na područja grada Banjaluka danas je proglašena vanredna situacija zbog velikih padavina i posljedica koje su proizvele, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

06. august 2014, 12:00

Gavranović je rekao da su vodostaji rijeka Vrbas i Vrbanja u porastu i da postoji opasnost da bude provaljen nasip u naselju Česma ako bude naglo rastao vodostaj Vrbasa.

Prema njegovim riječima, pojavila su se klizišta, potopljeno je više desetina stambenih objekata, svi poslovni objekti u zoni "Incela", kao i dio poslovnih objekata na Starčevici.

Gavranović je naveo da nema ugroženih lica i nema rušenja objekata usljed klizišta.

Vanrednu situaciju proglasio je gradski Štab za vanredne situacije.

Poplavljen tehnički blok olimpijskog bazena u Banjaluci

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci neće raditi do daljeg, jer je noćas poplavljen tehnički blok bazena koji se nalazi u suterenu, saopšteno je iz preduzeća "Akvana" u čijem sastavu je olimpijski bazen.

Poplavu je izazvala bujica koja se pojavila u periodu od 10 minuta, a tehnički blok je stavljen van pogona.

U toku je ispumpavanje vode, a poslije toga će uslijediti standardne procedure čišćenja i dezinfekcije, te procjena i sanacija nastale štete.

Upozorenje gradskog štaba za vanredne situacije

Zbog porasta vodostaja rijeka Vrbasa i Vrbanje, koje su premašile kote vanredne odbrane od poplava, Gradski štab za vanredne situacije Banjaluke i jedinice Civilne zaštite izdale su upozorenje građanima da preduzmu mjere zaštite imovine i dalje prate stanje na terenu.

"Upozoravamo stanovništo Banjaluke da zbog obilnih padavina i porasta vodostaja rijeka Vrbasa i Vrbanje, koje su premašile kote vanredne odbrane od poplava, postoji opasnost od njihovog izlivanja u priobalnim dijelovima", navedeno je u upozorenju.



Gradski štab za vanredne situacije Banjaluke poziva građane da redovno prate stanje na terenu i upozorenja organa Civilne zaštite, te blagovremeno preduzmu potrebne mjere na zaštiti imovine, odnosno sklone na sigurno pokretna materijalna dobra i prate stanje na terenu.