<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Informacije sa terena: Pročitajte koji su putevi neprohodni zbog padavina

Informacije o stanju na putevima širom BiH...

07. august 2014, 12:00

 Prema informacijama kojim raspolaže AMS RS jutros do 06:00 časova putni pravci koji su,zbog obilnih kišnih padavina neprohodni su:

M-4 Doboj-Tuzla

M-17 Doboj-Šešlije-Modriča, u mjestu Majevac

M-16.1 Prnjavor-Derventa

Regionalni put R-465 Doboj-Modriča, gdje je prekid u odvijanju saobraćaja u mjestu Vranjak

Potpuno je obustavljen saobraćaj za putnička vozila na magistralnom putu M-14.1 Bijeljina-Zvornik u mjestu Janja, a vozila se preusmjeravaju alternativnim pravcem Glogovac-Modran-Čengić.Napominjemo da teretna vozila mogu saobraćati magistralnim putem .

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta.

Zbog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni (makadamski) put Dobro Polje – Jažići – Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Magistralni put Bijeljina-Brčko od sinoć je prohodan, dok na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik, zbog vode na kolovozu na području Janje teretna vozila saobraćaju otežano, a putnička vozila koriste obilazni pravac (Glogovac-Modrac-Glavičica), javlja BIHAMK

Svi magistralni i regionalni putevi na području Zeničko-dobojskog kantona jutros su prohodni, ali zbog vode na kolovozu, kao i klizišta na brojnim lokalitetima saobraća se otežano.