<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Informacije sa terena: Pročitajte koji su putevi neprohodni zbog odrona i klizišta

Pročitajte najnoviji izvještaj o stanju na putevima širom BiH...

08. august 2014, 12:00

Prema prikupljenim informacijama na putevima u RS jutros se saobraća po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima. Na dionicama u usjecima upozoravamo na povećan broj odrona.U kotlinama i duž rijeka magla mjestimično smanjuje vidljivost, javlja AMS RS


U prekidu je odvijanje saobraćaja na mag.putu M-14,1 Brčko –Lončari,u mjestu Krepšić.Saobraćaj je preusmjeren na reg.put R-460 Brčko-Cerik-Lončari, tzv.malezijskim putem,ali se odvija otežano,jednom kolovoznom trakom.

Na mag. putu Bijeljina-Tuzla saobraćaj je obustavljen u mjestu Peljave, a saobraća se preko Tobuta i Priboja.

Neprohodan je i regionalni put R-465 Doboj-Modriča, gdje je prekid u odvijanju saobraćaja u mjestu Vranjak.U prekidu je odvijanje saobraćaja i na reg. putu Doboj –Petrovo, a za saobraćaj se koriste lokalni putevi.

Na regionalnom putu R-456 Priboj-Lopare-Mačkovac-Piperi, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica, saobraćaju samo putnička vozila.

Zbog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni (makadamski) put Dobro Polje – Jažići – Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.


Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Površnice.

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Gračanica od sinoć se na području Stanić Rijeke propuštaju vozila, ali i dalje se saobraća otežano jednom trakom

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-18 Jajce-Crna Rijeka (Lučina),

Podvožnjak na ulazu u Žepče još uvijek je neprohodan.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put Zajednica-Lopare-Priboj.