<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hoteli skoro popunjeni, turisti preplavili grad

Festivalska groznica u Sarajevu

Festivalska groznica već se uveliko osjeća u glavnom gradu BiH, a da će i ove godine Sarajevo biti prepuno turista i posjetilaca govore podaci da su skoro svi hoteli popunjeni, dok je u hostelima i apartmanima ostalo vrlo malo slobodnih soba.

15. august 2014, 12:00

 Prema podacima najpopularnije internet stranice za rezervaciju smještaja Booking.com u Sarajevu je već rezervisano 75 posto smještajnih kapaciteta.

Sarajevo je i ove godine u periodu Sarajevo Film Festivala najpoželjnija turistička destinacija. Rezervacije u pojedinim hotelima više nisu moguće jer je sve popunjeno u festivalskim danima. Hotel Europa popunila je više od 90 posto svojih smještajnih kapaciteta.

"Zadovoljni smo posjetom. Više od 90 posto smještajnih kapaciteta je rezervisano, a rezervacije smo imali i godinu dana unaprijed. I ove godine će u našim prostorijama biti organizirani različiti sadržaji u sklopu SFF-a", rekli su za naš portal iz menadžmenta Hotela Europa.