<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bez postignutih ciljeva ofanziva na Gazu neće stati

Benjamin Netanyahu

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu poručio je kako Izrael neće okončati ofanzivu na Pojas Gaze sve dok ne postigne sve zadane ciljeve, javlja Anadolu Agency.

15. august 2014, 12:00

 Netanyahu se jučer sastao sa lokalnim zvaničnicima južnog dijela Izraela. Južni gradovi Izraela pod čestom su paljbom palestinskih raketa. Netanyahu je ovom prilikom govorio o izraelskoj ofanzivi na Gazu koja je počela 7. jula.

"Nećemo okončati operaciju 'Zaštitna linija' sve dok ne postignemo sve ciljeve. Cilj je nanijeti težak udarac teroristima te osigurati dugoročni mir za građane Izraela. Operacija 'Zaštitna linija' počela je nakon što je Hamas ispalio rakete na jug Izraela. Naša politika je dosljedna i jasna. Na svaki napad ćemo uzvratiti silom. Ovu operaciju smo počeli da bismo građanima osigurali mir", naglasio je Netanyahu.

Netanyahu je podsjetio da je izraelska vojska prošle sedmice izvršila napade na 160 cilljeva u Pojasu Gaze. Također je rekao da je operacija uništavanja Hamasovih tunela u blizini južnog Izraela završena. 

Izraelska vojska je tokom napada na Pojas Gaze uglavnom razorila civilne ciljeve. Poginulo je 1.959 Palestinaca, a više od 10.000 je povrijeđeno. Trenutno je na snazi petodnevno primirje koje je na inicijativu Egipta postignuto u srijedu nešto prije ponoći.