<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ministar policije Srbije: Marko Milićev ubio Luku Jovanovića,pa pobjegao u Tursku!

Očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana, naveo je ministar policije

18. august 2014, 12:00

Marko Milićev (33), usmrtio je Luku Jovanovića 25. jula, na Brankovom mostu i on se nalazi u Turskoj, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar policije Srbije.

"Osumnjičeni je od ranije poznat policiji, između ostalog i zbog pokušaja ubistva, za šta je bio osđen u Srbiji, i teških krađa i nekada se prezivao Marković. Sumnja se da je povezan sa narko grupama sa Zvezdare. On nije uhapšen, ali očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana. On je koristio svoj pasoš prilikom prelaska granice", naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na splavu "Lasta", a zatim se sa saučesnicima uputio ka splavu "Fristajler", pre nego što je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

On je dodao da je za ovo krivično djelo zaprećena kazna od osam godina robije.

"Suvozač u kolima, za kojima se još uvek traga, bila je Dana Manevski, drugoosumnjičeni je Bratislav Vesović", rekao je ministar dodajući da je protiv ukupno šest osoba podneta krivična prijava za nepružanje pomoći povređenom licu. Oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, a za delo koje su počinili zaprećena je kazna do pet godina robije.

"U toku je saslušanje još jedne osobe", dodao je Stefanović dodajući da je osumnjičeni Milićev od saučesnika tražio da ćute o ovom slučaju.

"Sve činjenice u ovom slučaju su nepobitno utvrđene", dodao je Stefanović rekavši da su pregledane hiljade video materijala sa benzinskih pumpi i drugih bezbjdnosnih kamera uključujući one sa graničnih prelaza.

"Zahvalan sam porodici Luke Jovanovića za sve što su izdržali. Znam da ovo nije velika uteha za njih, ali jeste malo olakšanje to što znamo ko je odgovoran za smrt njihovog sina i što će uskoro biti priveden pravdi", naveo je Stefanović.