<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbije nema na ruskoj listi za uvoz

Moskva

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Roseljhoznadzor dala je dozvole za plasman proizvoda preduzećima iz zemalja koje nisu pogođene sankcijama.

19. august 2014, 12:00

 Dozvole je dobilo više od 30 preduzeća koja ranije nisu izvozila svoje proizvode u Rusiju, rekao je rukovodilac Roseljhoznadzora, Sergej Dankvert.

Između ostalih, pravo na izvoz proizvoda u Rusiju dobilo je 13 preduzeća iz Perua, 12 iz Čilea, šest iz Brazila, jedno iz Jermenije. Pored toga, pet preduzeća je dobilo dozvolu za proširenje spiska proizvoda koje mogu da izvoze u Rusiju, prenio je Ineterfaks. 

Dankvert je dodao da su obavljeni pregovori s predstavnicima Ekvadora, Brazila, Čilea, Meksika, Kolumbije, Urugvaja, Paragvaja, Argentine, Turske, Perua i niza drugih zemalja. 

Pitanja u vezi sa nalaženjem novih preduzeća rješavaju se brzo, u roku od jednog dana nakon dostavljanja zahtjeva od predstavnika zemlje ili ruskog biznisa, rekao je on. 

Od 7. avgusta, Rusija je zabranila uvoz mesa, voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda iz EU, SAD, Kanade, Australije i Norveške.