<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izvinio sam se Chielliniju zbog ugriza

Luis Suarez

Reprezentativac Urugvaja Luis Suarez koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Barcelonom danas je predstavljen na konferenciji za medije.

19. august 2014, 12:00

Sportski arbitražni sud u Lausannei (SAS) je omogućio Luisu Suarezu treniranje s Barcelonom, ali je na snazi ostala kazna o zabrani igranja za katalonski klub do 26. oktobra i u narednih osam mečeva za Urugvaj.

Suarez je bio u žiži svjetske fudbalske javnosti zbog ujeda italijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija na utakmici Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Fudbaler je novinarima kazao kako je dobro razmislio o svemu što se desilo i prihvatio krivicu i kaznu koju je dobio.

"Moram prihvatiti kaznu zbog onoga što sam učinio. Ono što se desilo je stvar prošlosti. Od sada samo mislim o svome novom klubu Barceloni", rekao je Suarez napominjući kako sada "mirno spava”.

Ističe kako se već konsultovao sa osobama koje su stručnjaci i koji su ga posavjetovali da više nikada ne ponovi sličan incident na fudbalskom terenu.

"Žao mi je zbog svega što se desilo. Kasnije sam se izvinio fudbaleru, svim Urugvajcima i cijelom svijetu. To je ostalo u prošlosti i sada samo mislim na budućnost, na Barcelonu. Sretan sam što mogu igrati za ovaj klub, to je ispunjenje mojih snova. Kao dječak sam sanjao da igram za Barcelonu", kazao je Suarez.