<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otvorena izložba "Multiorginali" u MSU RS

<p>U okviru izložbe "Multiorginali" predstavljeno je jezgro grafičke zbirke Muzeja savremene umjetnosti RS koju čine djela nastala tokom sedme i osme decenije 20. vijeka i odnose se na umjetnost BiH, kao i na šire područje nekadašnjeg "jugoslovenskog umjetničkog prostora".</p> <p> </p>

11. februar 2011, 12:00

Otvaranjem izložbe "Multiorginali" sinoć u Muzeju savremene umjetnosti RS Banjaluci obilježeno je 40 godina od otvaranja Galerije likovnih umjetnosti, današnjeg Muzeja savremene umjetnosti RS.

Izloženo je preko 50 djela iz fundusa Muzeja, a neki radovi su prvi put predstavljeni javnosti.

U okviru izložbe predstavljeno je jezgro grafičke zbirke Muzeja savremene umjetnosti RS koju čine djela nastala tokom sedme i osme decenije 20. vijeka i odnose se na umjetnost BiH, kao i na šire područje nekadašnjeg "jugoslovenskog umjetničkog prostora".

Pored grafika, izložena su i djela iz zbirke novih medija (fotografija, print, video), među kojima su djela Mileta Prodanovića, Radenka Milaka, Miodraga Manojlovića,  Bojana Stevanića, Nenada Maleševića, Vese Sovilja, Pavela Stubra i drugih.

Galerija likovnih umjetnosti osnovana je 31. januara 1971. godine u Banjaluci, a 10. februara 2004. transformisana je u Muzej savremene umjetnosti.