<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Utakmica protiv Borussije će biti fudbalski praznik za BiH

Krsto Velkoski

Krsto Velkoski, napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, u razgovoru za klupsku web stranicu, prenio je kako teku pripreme Sarajeva za utakmicu protiv Borussije.

20. august 2014, 12:00

 "Spremni smo za utakmicu. Radili smo čitavo ljeto, kako bismo stigli ovdje gdje sada jesmo. Radujemo se dolasku Borussije i sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu, koja će biti, kako za nas, tako i za Bosnu i Hercegovinu, jedan fudbalski praznik" - kazao je Velkoski.

U ovosezonskim kvalifikacijama za Evropsku ligu, Velkoski još uvijek nije postigao gol. Na pitanje, da li će prvi gol u sezoni postići upravo protiv Borussije, Velkoski je odgovorio sljedeće:

"Do sada nisam postigao gol na Koševu. U dosadašnjim utakmicama nije me išao gol, ali sam zadovoljan igrom. Iskreno, uopšte ne razmišljam o tome iako je, naravno, moj zadatak da postignem gol, jer se to očekuje od mene. Najbitnije je da mi odigramo u četvrtak dobro, onako, kako smo postali prepoznatljivi. Manje je bitno ko će postići gol. Rado ću prihvatiti da mi ostvarimo dobar rezultat, a da ja ne budem strijelac. Važno je kako će Sarajevo odigrati" - dodao je Velkoski.

Inače, jučer je ovog napadač obradovala sjajna vijest. Naime, selektor "A" reprezentacije Makedonije, uputio je Velkoskom poziv za predstojeću kvalifikacionu utakmicu pomenute države protiv Španije, koja će biti odigrana 8. septembra u Valensiji.

"Za sada, ovo je odlična sedmica za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju, a u četvrtak igramo utakmicu play off-a. Čast i zadovoljstvo je igrati za reprezentaciju. Uložio sam mnogo truda kako bih svoje ime našao na spisku selektora i sretan sam zbog toga. Za mene je ovo motivacija velika, da još više radim u svom klubu. Ipak, o duelu protiv Španije još ne želim da razmišljam. U četvrtak je velika utakmica, kako za sve nas, tako i za mene protiv Borusije i isključivo tome sam fokusiran" - zaključio je Velkoski.

Sarajevo dočekuje njemačku Borussiju sutra sa početkom u 20.45h, na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Inače danas je iz kluba saopćeno da su karte za istočnu tribinu rasprodate.