<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšen Dragan Glogovac, osumnjičen za ratne zločine u Kamenici

Tužilaštvo BiH

Po nalogu Tužilaštva BiH, u jutarnjim satima na području Bijeljine uhapšen je Dragan Glogovac (1959) iz Bijeljine, državljanin BiH, osumnjičen za ratne zločine počinjene u Kamenici, općina Zavidovići.

20. august 2014, 12:00

 Hapšenje su, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, izvršili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). 

Glogovac je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojske RS zajedno s ostalim vojnicima preduzimao radnje nečovječnog postupanja i mučenja prema zatvorenicima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, zatvorenim u zatvoreničkom objektu "Franjo Herljević“ u Kamenici, općina Zavidovići. 

On je pod istragom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih. 

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati, te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.