<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dobra prohodnost punih pravaca

BIHAMK

Prohodnost punih pravaca u Bosni i Hercegovini danas je dobra i saobraća se bez vanrednih ograničenja.

20. august 2014, 12:00

 Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Trnovo, Tuzla-Šićki Brod, Ljubuški-Grude, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik. 

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, od 07.30 do 14.30 sati saobraćaj je na dionici autoputa A-1 Visoko-Podlugovi iz pravca Visokog prema Podlugovima preusmjeren u preticajnu traku, a vozači se mole da poštuju postavljenu signalizaciju. 

Na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina, zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut, saobraćaj je obustavljen. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta. 

Iako je dionica M-18 Dobro Polje-Miljevina (Sijeračke stijene) i dalje zvanično zatvorena, vozači na svoju odgovornost prolaze spomenutom dionicom. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda. 

Na magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka (u mjestu Lučina), zbog klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom. 

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se više od dva sata, dok se na ulazu u BiH čeka oko sat vremena. Vozačima se preporučuje da koriste druge prijelaze: Bijača, Crveni Grm, Gorica, Orahovlje ili Čepikuće. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.