<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Google prati svaki tvoj korak - evo dokaza!

Pogledajte ovaj sajt i vidjećete mapu svog kretanja koju je snimila Google Maps aplikacija.

20. august 2014, 12:00

Vjerovatno ne znate, ali Google i servis Google Maps, iako ih ne koristite uvek, redovno prate, sakupljaju i snimaju lokacije na kojima ste bili, put kojim ste se kretali i prikazuju to sve lijepo na mapi. Ako ne vjerujete, evo uvjerite se i sami naLINKU. Potrebno je samo da se prijavite na "servis" sa Google nalogom koji inače koristite na svom telefonu i mapa će se "otvoriti" za vas.

Na vama je da izaberete period koji vas zanima - dan, nekoliko, cijela nedjelja, mjesec ili duže i sajt će uredno prikazati gdje ste išli i napraviti "mapu" kretanja istog trenutka.

Ovo digitalno "praćenje" ili kako da ga već nazovemo radi zahvaljujući uključenoj "location services" opciji na telefonu, a ako se ulogujete na sajt i nema nikakvih podataka o vašem kretanju, onda ste ili "nepostojeći subjekat" ili ste uspjeli nekako da pobjedite sistem, piše na Junkee sajtu. Ukoliko je ovo drugo - molimo vas, dojavite nam kako ste uspjeli! Šalu na stranu, isključite opciju GPS-a i "Locations" servise i trebalo bi da praćenje prestane.

Ipak, sada nam ona priča o svijetu prije Googla izgleda mrvicu zanimljivija ;)

Sada ljubomorne supruge, muževi, ne daj bože progonitelji i drugi koji žele da znaju gdje ste u svakom trenutku imaju razlog više da "provale" u vaš Google nalog. Evo kako da ih spriječite ili makar da im otežate "razbijanje" lozinke!