<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nije bilo dileme da Svena zovem u reprezentaciju, prezime nije igralo nikakvu ulogu

Safet Sušić

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, sutra u 11 sati objavit će spisak igrača na koje će računati u prijateljskoj utakmici sa Lihtenštajnom 4. septembra u Tuzli, te pet dana kasnije u Zenici u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kipra.

21. august 2014, 12:00

 "Na spisku će biti 23 igrača, od čega tri golmana. Odlučio sam se za igrače koji su bili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te neke iz Premijer lige BiH jer se oslobodio prostor oproštajem nekih od dosadašnjih reprezentativaca. Međutim, za utakmice u oktobru neće biti tako. Oni koji ne budu igrali ili ne bude imali u klubove tada neće doći u obzir", rekao je za Anadolu Agency (AA) Sušić.

Raduje ga i dobar nastup bh. reprezentativca Tina Svena Sušića, koji je u play-offu Evropa lige bio strijelac za Hajduk u gostujućem porazu od Dnipra (1:2), te tako Splićani uoči revanša na stadionu Poljud imaju velikih izgleda za plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja.

"Mene ne iznenađuju njegove dobre igre. Mnogi ljudi ne znaju da je igrao za mladu reprezentaciju Belgiju, da je ponikao i prošao školu Standarda iz Liegea. Kažem, za mene to nije nešto neočekivano. Pratio sam ga i ranije, a još prije dvije godine Stanko Poklepović, proslavljeni Hajdukovac, o njemu mi je pričao u superlativima. Kod mene nije bilo dileme da li ga zvati u reprezentaciju BiH i njegovo prezime nije igralo nikakvu ulogu", prokomentarisao je selektor Sušić dobre igre svog bratića.  

Sušić je u razgovoru za Anadolu Agency naglasio i kako je danas veliki dan bh. fudbala, jer će u prijestolnici BiH u play-offu Evropa Lige Sarajevo ugostiti Borussiju Monchengladbach, kako je istakao, "jedan od pet najboljih klubova iz zemlje svjetskog šampiona".

"Borussija je apsolutni favorit, ali s vremena na vrijeme velika iznenađenje dešavaju se u fudbalu, pa zašto se ne bi desilo i večeras na Koševu. Ustvari, Sarajevo je već ove sezone napravilo iznenađenje eliminacijom grčkog Atromitosa. Istina, Atromitos nije nivo Borussije i zato od Sarajeva ne treba očekivati čudo. Velika je stvar i što nakon mnogo godina jedan bh. tim igra sa tako snažnim protivnom u nekom od UEFA takmičenja", zaključio je Sušić.