<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poginuli troje djece i otac, život izgubila i trogodišnja kćerka komadanta Hamasa

Gaza

Troje djece u dobi od 7, 8 i 11 godina i njihov otac Nars al-Rifi (35) poginuli su u najnovijim izraelskim napadima na pojas Gaze.

21. august 2014, 12:00

 U centralnom dijelu Gaze, medicinski radnici izvukli su mrtvo tijelo trogodišnje djevojčice, kćerke komadanta Hamasa Mohameda Deifa.

Četiri Palestinca su stradala na groblju Sheik Radwan koje je bilo meta izraelskih napada. Glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva Eshref al-Kudra potvrdio je kako su Palestinci poginuli tokom sahranjivanja preminulog.

Tri komadanta brigade Izzeddin al-Qassam, oružanog krila palestinskog pokreta Hamas, ubijena su u izraelskim zračnim napadima.

Brigada Izzeddin al-Qassam je saopćila kako su komadanti Mohamed Abu Shamala, Raed al-Attar i Mohamed Barhoum ubijeni u izraelskim napadima na jug Gaze.

Palestinski pokret otpora u Pojasu Gaze pogubio je tri, a pritvorio sedam osoba zbog špijuniranja za Izrael. Sedmero ih je zatečeno dok su špijunirali palestinski pokret otpora i domove Palestinaca, izvijestio je Hamas. 

U raketnim napadima iz Gaze na Izrael, ranjena su dva državljanina Izraela od kojih jedan teško.