<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Vrijedno radio i zaradio

Milorad Dodik kaže da u predstojeći izborni proces ulazi potpuno uvjeren u svoju izbornu pobjedu za predsjednika RS, kao i u pobjedu SNSD.

22. august 2014, 12:00

Predsjednik RS i vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata je objasnio i da je bogatstvo koje je prikazao u imovinskoj karti od 1,4 miliona evra, dostavljenoj Centralnoj izbornoj komisiji, stekao vrijednim radom.

Dodik je uveren i da će kandidat te stranke i koalicionih partnera Željka Cvijanović, sadašnja premijerka, odnijeti pobedu u trci za člana Predsedništva BiH iz RS, dok je za Igora Radojičića, koji je sada predsjednik Skupštine RS, kazao da bi bio sjajan premijer.

On je ocenio i da su toliko suprotne političke pozicije vlasti i opozicije, da sada ne djeluje moguće da može da se napravi neki politički dogovor, ni prije ni poslije izbora, jer su "teške riječi izgovorene".

Kako je istakao u intervjuu za Federalnu TV, "nije realno očekivati da se premijer Srbije Aleksandar Vučić pojavi na nečijem predizbornom skupu u Srpskoj", ali je poručio i da "neće biti ispunjena nedobronamjerna očekivanja da će Vučić doći u Srpsku sa mačem da nešto radi".

Institucije RS i Srbije održavaju dobro partnerstvo, naglasio je on.

Dodik je otkrio i da bi najviše volio kada bi u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH pobijedio bivši reis Mustafa Cerić ili Bakir Izetbegović, u smislu "nekih političkih kretanja", aludirajući na to da bi tako lakše bila sprovedena ideja o disoluciji BiH i samostalnosti RS, za koju se zalaže.

Govorio je i o svojoj bogatoj imovinskoj karti, istakavši da je milionsku imovinu stekao dugogodišnjim radom.

On je Izbornoj komisiji, inače, prijavio da poseduje imovinu vrednu oko 1,4 miliona evra, što uključuje dvije kuće i tri stana, u RS i Srbiji.

"Sve to smo stekli radeći, naravno, ja i moja porodica", kazao je Dodik pojašnjavajući da je još 1989. započeo s privatnim preduzetništvom.