<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sušić pozvao 23 igrača, među njima Cimirot, Zakarić, Prcić i Dujković

&#39;Zmajevi&#39; u novoj misiji

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić danas je objavio spisak igrača koji su pozvani za predstojeće susrete sa Lihtenštajnom 4. i Kiprom 9. septembra, piše bh. novinska agencija Patria.

22. august 2014, 12:00

 Spisak igrača: Begović, Fejzić, Dujković, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Mujdža, Vršajević, Kolašinac, Bešić, Salihović, Cimirot, Medunjanin, Lulić, Pjanić, Prcić, Hajrović, Zakarić, Hadžić, Sušić, Ibišević, Džeko i Višća.

Nova imena su Gojko Cimirot iz FK Sarajevo, Goran Zakarić NK Široki Brojeg , Sanjin Prcić Stade Rennais FC i Ratko Dujković HŠK Zrinjski.

Podsjećamo, u kratkom periodu tri su se bh. reprezentativca oprostila od državnog dresa Senijad Ibričić, bivši kapiten Emir Spahić, i rekorder po broju nastupa za BiH Zvjezdan Misimović. Kapitensku traku ubuduće će nositi Edin Džeko.

Prvi meč je prijateljska utakmica Lihtenštajnom koja se igra u Tuzli, a drugi meč s Kiprom prva utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

S nama u grupi osim Kipra su još Vels, Andora, Belgija i Izrael. Ranije je odlučeno da će se Zmajevi pripremati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici koji je urađen po svjetskim standardima i pruža sve uslove za kvalitetnu pripremu igrača, piše Patria. A okupljanje je zakazano za 1. septembar.