<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Humanitarna akcija „Školsko srce“

Za prva dva dana humanitarne akcije „Školsko srce“ koju organizuje Humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ iz Banjaluke u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS i Narodnom univerzitetskom bibliotekom RS u biblioteke širom RS stigao je veliki broj udžbenika namijenjenih đacima iz poplavljenih područja.

22. august 2014, 12:00

Istovremeno, brojni privredni subjekti i institucije najavili su da će se priključiti ovom projektu i podržati ideju da se svim đacima koji početkom sledećeg mjeseca kreću u novu školsku godinu, obezbjede udžbenici i pribor, kako se njihovi roditelji, koji se bore da nakon majskih poplava osposobe njihove domove za život, ne bi izlagali i trošku nabavke školskih potrepština.

Akcija „Školsko srce“ je počela 20. avgusta i trajaće do 31. avgusta, a njen cilj je nabavka udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola iz područja pogođenih poplavama.

Pozivamo sve roditelje djece iz krajeva koji nisu pogođeni poplavama aktivno uključe u akciju i udžbenike i školski pribor koji im više nisu potrebni, doniraju đacima u poplavljenim područjima. Pored učenika i roditelja, pozivamo i institucije, privredne subjekte i fizička lica, da donacijom novca ili kupovinom udžbenika i školske opreme pomognu u ostvarenju cilja ove humane akcije.

Svi koji žele da daruju udžbenike i pribor, korišćene ili nove, to mogu da urade u bibliotekama u svom gradu, tako što ih odnijeti i predati u lokalnim bibliotekarima. Biblioteke u svim lokalnim zajednicama u RS su se priključile akciji i njihovi službenici će preuzimati poklonjene knjige, koje će početkom septembra volonteri HO „Budimo ljudi“ podijeliti djeci na poplavljenim područijma RS. U toku je i akcija prikupljanja podataka o djeci iz porodica koje su pogođene poplavama, a to se radi putem prijavljivanja sms porukom na broj 066/297-689 ili na email adresu akcije [email protected]. Potrebno je dostaviti ime i prezime djeteta, razred u koji polazi, tačnu adresu stanovanja i broj telefona, kao i škole koju pohađa. Provjera tačnosti podataka obaviće se kroz podatke Kriznih štabova Civilne žaštite i druge dostupne izvore informacija.

Oni  koji se odluče na novčane donacije to mogu da urade kod NLB Razvojne banke Banja Luka na račun 562-099-8120-5448-38, IBAN: BA395620998120545032, SWIFT: RAZBBA22.

U ovoj akciji potrebna nam je podrška što većeg broja učesnika, od medija i građana, preko privrednika do institucija. Akciju su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Univerzitetska narodna biblioteka RS, kao i Predsjednik RS.