<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Biografija Žerara Depardjea u stripu

Žerar Depardje je postao junak stripa koji predstavlja svojevrsnu biografiju slavnog francuskog glumca, u vidu anegdota i prigodnih priča o njegovom životu.

23. august 2014, 12:00

Autor stripa, belgijski crtač Serđo Salma, izjavio je za pariski "Figaro" da je želio da priredi omaž 65-ogodišnjoj ikoni francuskog filma.

Strip, koji bi u prodaji trebalo da se pojavi krajem septembra, obuhvata period od Depardjeovog detinjstva, preko njegovih brojnih uloga, poput Sirana de Beržeraka i Obeliksa, do današnjih dana.

Salma je sa puno humora, ali i ljubavi prikazao živopisnu pustolovinu glumca koji se pored filma bavio i vinogradarstvom i ugostiteljstvom, a u međuvremenu je postao ruski državljanin i Putinov bliski prijatelj.

Čak i kada mu se pomalo podsmijeva, Salma ostaje prije svega veliki Depardjeov poštovalac.

"Nerado sam slušao kritike na njegov račun. Depardje je proživio hiljade života, to je tragična i istovremeno komična ličnost, čiji je život dramska predstava. Pravio je gluposti, ali je veliki glumac, njegova karijera je besprijekorna", kazao je Salma.

"Žerar je glumac koji ima nos. Bilo da je riječ o njegovim ulogama ili gastronomiji, njegov nos je značajan organ", objasnio je belgijski crtač razlog što je ionako veliki Depardjeov nos nacrtao još većim.