<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Društvenoj mreži najviše nagrada londonskih kritičara

<p>"Društvena mreža" je proglašena za film godine, a nagrade je donijela i reditelju Finčeru, scenaristi Aronu Sorkinu i epizodnom glumcu Endrjuu Garfildu.</p> <p>

11. februar 2011, 12:00

Film "Društvena mreža" Dejvida Finčera dobio je četiri nagrade Londonskog udruženja filmskih kritičara, preneo je danas filmski magazin Skrin internešenel. "Društvena mreža" je proglašena za film godine, a nagrade je donela i reditelju Finčeru, scenaristi Aronu Sorkinu i epizodnom glumcu Endrjuu Garfildu.

Na svečanosti u četvrtak naveče u Londonu, "Kraljev govor" jenagrađen u tri kategorije: najbolji glumac (Kolin Fert), najboljibritanski reditelj (Tom Huper) i britanski film godine.

Za najbolju glumicu proglašena je Anet Bening ("The Kids Are All Right"), dok je Lesli Manvil dobila nagradu za najbolju britansku glumicu - za ulogu u filmu Majka Lija "Još jedna godina".

Olivija Vilijams je proglašena za najbolju epizodnu glumicu ("The Ghost").
Za najboljeg britanskog glumca proglašen je Kristijan Bejl, zahvaljujući ulozi u filmu "The Fighter".

Garetu Edvardsu ("Monsters") je pripala nagrada za najboljeg novog britanskog reditelja, dok je za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja izabran "O bogovima i ljudima" francuskog sineaste Gzavijea Bovoaa.

Nagradu "Dilis Pauel" za doprinos filmu dobila je glumica Kristin Skot Tomas.